x
Asociatia Credere participa la evenimentul organizat de Finance Watch in parteneriat cu AURSF.
Asociatia Credere participa la evenimentul organizat de Finance Watch in parteneriat cu AURSF. In zilele de 9 si 10 octombrie a avut loc la Bucuresti un seminar organizat de Finance Watch pe probleme legate de incluziune financiara, supraindatorare si legislatie de protectie a consumatorului.
Asociatia Credere depune la Curtea Constituțională un memoriu amicus curiae privind Legea darii in plata
Asociatia Credere depune la Curtea Constituțională un memoriu amicus curiae, în contextul în care Curtea Constituțională va lua în dezbatere miercuri, 9 octombrie 2019, modificările la legea dării în plată. Memoriul cuprinde o statistică îngrijorătoare și peste 200 de scrisori ale debitorilor afectați de hotărârile judecătorești. Setul de documente depus depășește 320 de file.
Dorin Tănase, propunerea Credere pentru poziția de membru în cadrul Colegiului de Coordonare CSALB
Vă aducem la cunoștință că asociația noastră si-a depus candidatura pentru poziția de membru în cadrul Colegiului de Coordonare CSALB.
Comunicat de presa - CREDERE a înaintat către MFP un set de amendamente care vizează modificarea programului „Prima Casă”
CREDERE a înaintat către Ministerul Finanțelor Publice un set de amendamente care vizează Proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea programului „Prima Casă”. CREDERE, în calitate de asociație pentru protecția consumatorilor de servicii financiar-bancare, lansează următoarele propuneri de îmbunătățire a actului normativ...
Solicitare catre ANPC privind nr de persoane care au facut apel la Legea insolvenței persoanelor fizice
Presedintele Asociatiei Credere, domnul Dorin Tănase, a depus o adresă scrisă la ANPC prin care a solicitat institutiei să comunice următoarele informații: 1. Numărul de persoane care au apelat la procedura instituită prin Legea 151/2015 privind insolvența persoanelor fizice;
Credere înaintează către ANPC răspunsul primit de la Curtea de Conturi și care vizează situația comisarilor din cadrul autorității.

Asociatia Credere a înaintat către ANPC răspunsul primit de la Curtea de Conturi, în legătură cu presupusa obligație a președintelui ANPC de a le imputa angajaților autorității cheltuielile de judecată rezultate din anularea proceselor-verbale în instanță. In adresa scrisa am solicitat conducerii ANPC  rugămintea de a distribui informația către toți angajații aflați în subordine.

O nouă sesizare la ANPC privind situația împrumutaților administrați de First Bank în numele Eurobank

Asociatia Credere a depus o noua reclamație la ANPC împotriva First Bank (fostă Piraeus Bank), în calitate de administrator pentru creditele transferate de Bancpost către Eurobank Ergasias Grecia. 

În cuprinsul reclamației am făcut trimitere la situația a cel puțin 35 de consumatori și am arătat următoarele aspecte care încalcă legislația de protecție a consumatorilor:

9 apr 2019: Credere a participat la audierea comisarului Dumitru Manțu în cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României
Credere a participat la audierea comisarului Dumitru Manțu în cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României.Senatorii au luat în discuție petiția comisarului ANPC, Dumitru Manțu, care privea atât problema dobânzilor modificate unilateral de către bănci, dar mai ales problema cesiunilor de credite către entități neautorizate din afara țării.
9 apr 2019: Credere a participat la sedinta Comisiei economice din Parlament privind OUG 19/2019
9 apr 2019: Credere a participat la sedinta Comisiei economice din Senatul Romaniei privind OUG 19/2019 si aplicarea noului indice de referință și pentru contractele de credit în lei aflate în derulare.  Potrivit OUG 19/2019, în forma actuală, contractele de credit în lei cu dobândă variabilă, aflate în derulare, vor depinde în continuare de indicele de referință ROBOR (calculat în funcție de cotații), urmând ca doar contractele de credit încheiate începând cu luna mai 2019 să cuprindă o dobânda variabilă formată din marjă plus noul indice de referință (calculat în funcție de tranzacții).
COMUNICAT DE PRESĂ: Adoptarea OUG care vizează implementarea noului indice de referinta pentru contractele de credit in lei cu dobanda variabila.
Asociația CREDERE privește cu deosebită îngrijorare asupra intenției Guvernului României de a introduce un nou indice de referință pentru creditele cu dobândă variabilă acordate în lei, prin adoptarea unui Proiect de Ordonanță de Urgență care vizează modificarea principalelor acte normative în materie de creditare: Ordonanță de Urgență nr. 50/2010 privind creditele de consum și Ordonanța de Urgență nr. 52/2016 privind creditele ipotecare.
Subscribe to Activitate Credere

Folosim cookies pentru o buna functionare a website-ului nostru.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru monitorizare site.