x
Credere, întrevedere cu Secretarul General al Guvernului României
Marți, 10 decembrie 2019, Credere a avut o întrevedere la Guvernul României cu domnul Antonel Tănase, Secretarul General al Guvernului. Întâlnirea a avut loc în contextul în care mai multe asociații de protecția consumatorilor au adresat o scrisoare Prim-ministrului la sfârșitul lunii noiembrie. Vă prezentăm, în continuare, câteva dintre punctele cheie enunțate în cadrul întrevederii de către președintele Credere, Dorin Tănase: 1. Înlocuirea conducătorului interimar al ANPC și desemnarea unei persoane cu înaltă competență profesională pentru funcția de președinte al ANPC, sub rezerva consultării, în prealabil, a asociațiilor de consumatori;
Principalele idei expuse de către președintele Credere, Dorin Tănase, în cadrul conferinței anuale organizate de către CSALB
În cadrul conferinței, Credere a prezentat un sondaj realizat în rândul consumatorilor de servicii financiar-bancare, întrebarea adresată fiind „Din ce motive ați ales să nu intrați în procedura de conciliere din cadrul CSALB?”. Potrivit răspunsurilor furnizate, doar 3% dintre consumatori nu sunt interesați de conciliere și preferă un proces în instanță, în timp ce 52% dintre aceștia spun că nu ar apela la CSALB din cauza neîncrederii în anumiți conciliatori, neîncredere cauzată de implicarea acestora în procese, ca avocați ai băncilor.
Asociatia Credere participa la evenimentul organizat de Finance Watch in parteneriat cu AURSF.
Asociatia Credere participa la evenimentul organizat de Finance Watch in parteneriat cu AURSF. In zilele de 9 si 10 octombrie a avut loc la Bucuresti un seminar organizat de Finance Watch pe probleme legate de incluziune financiara, supraindatorare si legislatie de protectie a consumatorului.
Asociatia Credere depune la Curtea Constituțională un memoriu amicus curiae privind Legea darii in plata
Asociatia Credere depune la Curtea Constituțională un memoriu amicus curiae, în contextul în care Curtea Constituțională va lua în dezbatere miercuri, 9 octombrie 2019, modificările la legea dării în plată. Memoriul cuprinde o statistică îngrijorătoare și peste 200 de scrisori ale debitorilor afectați de hotărârile judecătorești. Setul de documente depus depășește 320 de file.
Dorin Tănase, propunerea Credere pentru poziția de membru în cadrul Colegiului de Coordonare CSALB
Vă aducem la cunoștință că asociația noastră si-a depus candidatura pentru poziția de membru în cadrul Colegiului de Coordonare CSALB.
Comunicat de presa - CREDERE a înaintat către MFP un set de amendamente care vizează modificarea programului „Prima Casă”
CREDERE a înaintat către Ministerul Finanțelor Publice un set de amendamente care vizează Proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea programului „Prima Casă”. CREDERE, în calitate de asociație pentru protecția consumatorilor de servicii financiar-bancare, lansează următoarele propuneri de îmbunătățire a actului normativ...
Solicitare catre ANPC privind nr de persoane care au facut apel la Legea insolvenței persoanelor fizice
Presedintele Asociatiei Credere, domnul Dorin Tănase, a depus o adresă scrisă la ANPC prin care a solicitat institutiei să comunice următoarele informații: 1. Numărul de persoane care au apelat la procedura instituită prin Legea 151/2015 privind insolvența persoanelor fizice;
Credere înaintează către ANPC răspunsul primit de la Curtea de Conturi și care vizează situația comisarilor din cadrul autorității.

Asociatia Credere a înaintat către ANPC răspunsul primit de la Curtea de Conturi, în legătură cu presupusa obligație a președintelui ANPC de a le imputa angajaților autorității cheltuielile de judecată rezultate din anularea proceselor-verbale în instanță. In adresa scrisa am solicitat conducerii ANPC  rugămintea de a distribui informația către toți angajații aflați în subordine.

O nouă sesizare la ANPC privind situația împrumutaților administrați de First Bank în numele Eurobank

Asociatia Credere a depus o noua reclamație la ANPC împotriva First Bank (fostă Piraeus Bank), în calitate de administrator pentru creditele transferate de Bancpost către Eurobank Ergasias Grecia. 

În cuprinsul reclamației am făcut trimitere la situația a cel puțin 35 de consumatori și am arătat următoarele aspecte care încalcă legislația de protecție a consumatorilor:

9 apr 2019: Credere a participat la audierea comisarului Dumitru Manțu în cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României
Credere a participat la audierea comisarului Dumitru Manțu în cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României.Senatorii au luat în discuție petiția comisarului ANPC, Dumitru Manțu, care privea atât problema dobânzilor modificate unilateral de către bănci, dar mai ales problema cesiunilor de credite către entități neautorizate din afara țării.
Subscribe to Activitate Credere

Folosim cookies pentru o buna functionare a website-ului nostru.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru monitorizare site.