x
Asociațiile reprezentantive ale consumatorilor de servicii financiar-bancare solicită Parlamentului să adopte, de urgență, propunerea legislativă care vizează reechilibrarea contractelor de credit, în acord cu deciziile Curții Constituționale.
În contextul actual, unul tot mai dificil din punct de vedere economic, o categorie deosebit de vulnerabilă o reprezintă debitorii cu credite în valută, în special cei cu credite în franci elvețieni. Pe lângă dificultatea sporită a achitării ratelor lunare, din cauza unor costuri suplimentare apărute odată cu pandemia de coronavirus, aceștia sunt nevoiți să facă față și unei creșteri explozive a cursului valutar.
Asociația Credere a invitat băncile la negocieri privind creditele în franci elvețieni
Asociația Credere pentru Informarea, Consilierea și Educarea Consumatorilor a lansat o invitație la negociere băncilor care au acordat credite în franci elvețieni (CHF). Demersul asociației a pornit de la declarațiile publice ale reprezentanților băncilor privind valorile pe care pretind că le respectă în raport cu propriii lor clienți: dialogul, transparența și încrederea. Din acest motiv, solicităm din nou băncilor să accepte invitația noastră de a găsi soluții privind situațiile dramatice în care se regăsesc debitorii în CHF.
Credere a invitat consumatorii pentru consultari
Reprezentantii Credere au invitat la consultări membrii simpatizanti ai asociatiei Credere, în contextul în care Credere a invitat la negocieri băncile care au acordat împrumuturi în franci elvețieni. Până la acest moment, două bănci au acceptat invitația Credere. De asemenea, în cadrul întâlnirii am avut ocazia de a le prezenta consumatorilor activitatea desfășurată de Credere în ultimul an, de la implicarea la nivel legislativ până la aspectele care țin de corecta informare a acestora și, desigur, pașii pe care dorim să îi facem în perioada următoare.
Asociatia Credere a dat curs invitatiei la consultari doamnei senator USR Ramona Nicoleta Dinu
Ieri, 18 dec.2019, echipa CREDERE a dat curs invitației doamnei senator USR Ramona Nicoleta Dinu. Întâlnirea a avut loc la Palatul Parlamentului pe parcursul a 2 ore. Credere a prezentat doamnei senator problemele constatate de-a lungul anilor în relația consumator-bancă. Rezumând, discuția s-a desfășurat în principal pe marginea următoarelor teme...
Credere, întrevedere cu Secretarul General al Guvernului României
Marți, 10 decembrie 2019, Credere a avut o întrevedere la Guvernul României cu domnul Antonel Tănase, Secretarul General al Guvernului. Întâlnirea a avut loc în contextul în care mai multe asociații de protecția consumatorilor au adresat o scrisoare Prim-ministrului la sfârșitul lunii noiembrie. Vă prezentăm, în continuare, câteva dintre punctele cheie enunțate în cadrul întrevederii de către președintele Credere, Dorin Tănase: 1. Înlocuirea conducătorului interimar al ANPC și desemnarea unei persoane cu înaltă competență profesională pentru funcția de președinte al ANPC, sub rezerva consultării, în prealabil, a asociațiilor de consumatori;
Principalele idei expuse de către președintele Credere, Dorin Tănase, în cadrul conferinței anuale organizate de către CSALB
În cadrul conferinței, Credere a prezentat un sondaj realizat în rândul consumatorilor de servicii financiar-bancare, întrebarea adresată fiind „Din ce motive ați ales să nu intrați în procedura de conciliere din cadrul CSALB?”. Potrivit răspunsurilor furnizate, doar 3% dintre consumatori nu sunt interesați de conciliere și preferă un proces în instanță, în timp ce 52% dintre aceștia spun că nu ar apela la CSALB din cauza neîncrederii în anumiți conciliatori, neîncredere cauzată de implicarea acestora în procese, ca avocați ai băncilor.
Asociatia Credere participa la evenimentul organizat de Finance Watch in parteneriat cu AURSF.
Asociatia Credere participa la evenimentul organizat de Finance Watch in parteneriat cu AURSF. In zilele de 9 si 10 octombrie a avut loc la Bucuresti un seminar organizat de Finance Watch pe probleme legate de incluziune financiara, supraindatorare si legislatie de protectie a consumatorului.
Asociatia Credere depune la Curtea Constituțională un memoriu amicus curiae privind Legea darii in plata
Asociatia Credere depune la Curtea Constituțională un memoriu amicus curiae, în contextul în care Curtea Constituțională va lua în dezbatere miercuri, 9 octombrie 2019, modificările la legea dării în plată. Memoriul cuprinde o statistică îngrijorătoare și peste 200 de scrisori ale debitorilor afectați de hotărârile judecătorești. Setul de documente depus depășește 320 de file.
Dorin Tănase, propunerea Credere pentru poziția de membru în cadrul Colegiului de Coordonare CSALB
Vă aducem la cunoștință că asociația noastră si-a depus candidatura pentru poziția de membru în cadrul Colegiului de Coordonare CSALB.
Comunicat de presa - CREDERE a înaintat către MFP un set de amendamente care vizează modificarea programului „Prima Casă”
CREDERE a înaintat către Ministerul Finanțelor Publice un set de amendamente care vizează Proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea programului „Prima Casă”. CREDERE, în calitate de asociație pentru protecția consumatorilor de servicii financiar-bancare, lansează următoarele propuneri de îmbunătățire a actului normativ...
Subscribe to Activitate Credere

Folosim cookies pentru o buna functionare a website-ului nostru.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru monitorizare site.