anpc

Detaşarea comisarului Sorin Manţu la Bucureşti este o veste mai mult decât îmbucurătoare pentru consumatorii financiar-bancari, subliniază reprezentanţii CREDERE.

Afirmaţia vine în contextul în care noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, ne-a spus, zilele trecutue, în cadrul unui interviu, că mâine domnul Sorin Manţu va fi detaşat pe lângă ANPC, în vederea elaborării unei strategii în domeniul bancar ce va fi pusă cât de curând în aplicare.

În context, reprezentanţii Asociaţiei CREDERE ne-au transmis: „Prin această detaşare şi prin numirea doamnei Mihaela Lazea (n.r. care a acţionat alături de comisarul Manţu în acţiunile derulate împotriva unora dintre bănci) în funcţia de director al departamentului „Produse şi servicii financiare” este reconfirmată, practic, echipa care a întreprins majoritatea acţiunilor importante pe acest sector de protecţie a consumatorilor: întocmirea şi semnarea proceselor verbale de sancţionare pentru cesiuni ilegale de credite, susţinerea în instanţă a diverselor contestaţii ale băncilor, expunerea publică a neregulilor existente în cadrul instituţiei etc.

Citeste intregul articol pe bursa.ro