x

Asociatia Credere participa la evenimentul organizat de Finance Watch in parteneriat cu AURSF.

Asociatia Credere participa la evenimentul organizat de Finance Watch in parteneriat cu AURSF.

In zilele de 9 si 10 octombrie a avut loc la Bucuresti un seminar organizat de Finance Watch pe probleme legate de incluziune financiara, supraindatorare si legislatie de protectie a consumatorului.

Au fost prezenti reprezentanti din 8 tari (Bulgaria, Grecia, Croatia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia si Romania), din partea diverselor organisme: asociatii de consumatori, administratie publica, sindicate, supraveghetori ai pietei financiare.

Principalele teme abordate in cele 2 zile ale seminarului au fost: serviciile financiare de baza pentru incluziunea financiara a cetatenilor, respectiv supraindatorarea, dar si  identificarea problemelor in materie de credite si asigurari. S-a abordat si situatia creditelor in franci elvetieni si am identificat modul in care bancile au actionat in diverse tari, dar si solutiile si actiunile debitorilor.

Scopul: imbunatatirea legislatiei la nivelul UE, pentru toti cetatenii din statele membre, in urma aportului adus de catre participantii din aceste tari care au furnizat date si analize specifice. 

Folosim cookies pentru o buna functionare a website-ului nostru.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru monitorizare site.