finance-watch-credere

Asociatia Credere participa la evenimentul organizat de Finance Watch in parteneriat cu AURSF.

In zilele de 9 si 10 octombrie a avut loc la Bucuresti un seminar organizat de Finance Watch pe probleme legate de incluziune financiara, supraindatorare si legislatie de protectie a consumatorului.

Au fost prezenti reprezentanti din 8 tari (Bulgaria, Grecia, Croatia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia si Romania), din partea diverselor organisme: asociatii de consumatori, administratie publica, sindicate, supraveghetori ai pietei financiare.

Principalele teme abordate in cele 2 zile ale seminarului au fost: serviciile financiare de baza pentru incluziunea financiara a cetatenilor, respectiv supraindatorarea, dar si  identificarea problemelor in materie de credite si asigurari. S-a abordat si situatia creditelor in franci elvetieni si am identificat modul in care bancile au actionat in diverse tari, dar si solutiile si actiunile debitorilor.

Scopul: imbunatatirea legislatiei la nivelul UE, pentru toti cetatenii din statele membre, in urma aportului adus de catre participantii din aceste tari care au furnizat date si analize specifice.