x
HOTĂRÂRE Darea în plată: Tribunalul București și Curtea de Apel București se pronunță în favoarea împrumutatului.
HOTĂRÂRE Darea în plată: Tribunalul București și Curtea de Apel București se pronunță în favoarea împrumutatului. Constată creșterea spectaculoasă a cursului de schimb LEU-CHF și apreciază că se impune darea în plată dacă gradul de îndatorare depășește 70%.
Dosarul #RaiffeisenLeaks. Curtea de Apel Bucuresti demonstreaza culpa Raiffeisen.
Curtea consideră că Ordinul nr. 837/20.10.2017 a fost motivat corespunzător .Curtea apreciază că Ordinul nr. 837/20.10.2017 emis de ANPC a fost motivat în detaliu și conține toate elementele de fapt și de drept care au determinat luarea măsurii de încetare a practicilor incorecte împotriva reclamantei, detaliind rezultatul controlului, punctul de vedere al reclamantei și motivele pentru care măsura încetării este proporțională și adecvată pentru atingerea scopului urmărit de lege.
Când nu devine creditul o decizie riscantă
Vrem să recunoaștem sau nu, cu toții avem nevoie de stabilitate, mai devreme sau mai târziu. Pentru mulți dintre noi, această nevoie de stabilitate presupune cumpărarea unei locuințe destinate familiei. Este drept, cel mai adesea, nu ne permitem să facem această achiziție strict din veniturile câștigate la locul de muncă. De aceea, singura variantă rămâne creditul. Psihologic vorbind, un credit nu ne asigură stabilitate ori o stare de confort, ba dimpotrivă, accentuează ideea de instabilitate...
Drepturi și sfaturi utile: nu lăsa ca un zbor anulat sau pierderea bagajului să îți afecteze vacanța
Suntem în acea perioadă din an în care gândurile noastre zboară într-o singură direcție: vacanța. Sigur îți amintești cum anul trecut, imediat după încheierea concediului, priveai cu nostalgie la clipele petrecute în vacanță alături de cei dragi și că erai tare nerăbdător ca timpul să nu mai aibă răbdare, în așteptarea următorului moment de relaxare. Ai selectat destinația, ți-ai rezervat biletele de avion și te aștepți ca totul să decurgă perfect în vacanța ta.
Date oficiale: după 1 an și jumătate de aplicare, doar 45 de români au apelat la legea insolvenței persoanelor fizice, exclusiv din cauza creditelor bancare
Legea nr. 151/2015 privind insolvența persoanelor fizice a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 și, până în prezent, este mult mai puțin familiară consumatorilor decât faimoasa Lege a dării în plată. La solicitarea Credere, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) arată că doar 45 de persoane au apelat la Legea insolvenței persoanelor fizice până la data de 14 iunie 2019, după cum urmează:
HOTĂRÂRE Darea în plată: Tribunalul Harghita constată stinsă datoria împrumutatului. Dublarea cursului de schimb leu-chf și criza economică, evenimente excepționale care au condus la aplicarea impreviziunii
Prin Decizia civilă nr. 370/2019, în dosarul nr. 3573/258/2016, Tribunalul Harghita menține hotărârea pronunțată de Judecătoria Miercurea Ciuc prin care s-a constatat stingerea datoriei împrumutatului, în temeiul Legii 77/2016 privind darea în plată. Debitorul a încheiat cu OTP Bank, în iunie 2007, un contract de credit de nevoi personale în cuantum de 32200 CHF. Împrumutul a fost garantat cu ipotecă asupra unui apartament cu 2 camere situat în Mun. Miercurea-Ciuc.
[DOCUMENT] Recursul în dosarele dintre bănci și consumatori: Curtea de Apel Cluj sesizează Curtea de Justiție a Uniunii Europene
Litigiile dintre bănci și împrumutați - fie că vorbim despre dosare care au ca obiect anularea unor clauze abuzive (dobânzi, comisioane, riscul valutar etc.), fie că vorbim despre darea în plată în condițiile Legii 77/2016 – au fost date peste cap de mai multe decizii contradictorii pronunțate de către Curtea Constituțională și Înalta Curte de Casație și Justiție.
Anacronicul [Editorial]
“The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air.” – e inceputul unui film celebru, in care un lord intunecat isi cauta de nebun inelul cu care conducea lumea, numai ca un intreg consortiu interrasial al personajelor cumsecade face in asa fel incat intunecatul si-o ia in barba rau de tot, intr-un sfarsit, iar propria creatie devine propria distrugere.
La propunerea Asociației Franc, Senatul din Slovenia adoptă legea de conversie a creditelor. Urmează dezbaterile din camera decizională
Senatul din Slovenia (denumit Consiliul Național) a adoptat miercuri, 15 mai 2019, legea de conversie a creditelor din franci elvețieni în euro, la cursul de la data acordării împrumuturilor. Urmează dezbaterile din Camera deputaților din Slovenia (denumită Adunarea Națională), cameră decizională pe această problemă. Guvernul Sloveniei nu a susținut legea de conversie în forma adoptată de Senat.
Tribunalul Galați urmează exemplul Curții de Apel Cluj și sesizează CJUE pe problema înghețării cursului de schimb. Cauza Crihană C-364/19.
Iată că după sesizarea Curții de Apel Cluj, o altă instanță din țara noastră, în speță Tribunalul Galați, trimite întrebări către Curtea Justiție a Uniunii Europene pentru a clarifica mai multe aspecte care vizează dosarele ce au ca obiect înghețarea cursului de schimb LEU-CHF la valoarea de la momentul acordării împrumutului. În cuprinsul sesizării, Tribunalul Galați subliniază următoarele: „Se constată că hotărârea CJUE pronunțată în cauza C-186/16 Andriciuc a devenit ineficientă pentru consumatorii din România, iar aceștia nu au putut valorifica principiile și interpretările statuate de CJUE referitoare la analiza clauzelor abuzive (…)
Subscribe to Blog

Folosim cookies pentru o buna functionare a website-ului nostru.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru monitorizare site.