x
HOTĂRÂRE - Darea în plată, Curtea de Apel Cluj: Banca a dat dovadă de atitudine neloială și a încălcat îndatorirea de cooperare
După ce Judecătoria Turda a respins contestația Băncii Transilvania împotriva unei notificări de dare în plată formulate de către debitori și care viza un credit în moneda euro, soluția a fost întoarsă în favoarea băncii la Tribunalul Specializat Cluj. De aceea, în dosarul nr. 4418/328/2016, consumatorii au depus cerere de recurs, Curtea de Apel Cluj dând în mod definitiv dreptate debitorilor, respingând contestația băncii.
Credere devine membru Finance Watch

Începând cu noiembrie 2019, Credere are plăcerea de a vă anunța că a fost acceptat ca membru asociat al Finance Watch. Finance Watch este un ONG fondat de către membrii Parlamentului European în anul 2011, ca reacție la ultima criză financiară, fiind necesară existența unei organizații care să se opună lobby-ului exercitat de către industria financiară.

Proiectul de Lege privind Noul Statut al ANPC a trecut de comisiile Senatului, însă amendamentele asociațiilor de consumatori nu au fost luate în dezbatere

Comisiile reunite ale Senatului au adoptat un raport final favorabil propunerii legislative de reformare a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Votul final va fi dat, în zilele următoare, de către Plenul Senatului care este cameră decizională.

HOTĂRÂRE Darea în plată, Tribunalul Ilfov: Există impreviziune chiar dacă partea ar fi capabilă să plătească rata lunară

Tribunalul Ilfov, în dosarul nr. 12627/94/2017, se pronunță în favoarea împrumutatului în franci elvețieni, respingând contestația Băncii împotriva notificării de dare în plată.

Astfel, prin Decizia nr. 1739/2019, completul de judecată de la Tribunalul Ilfov aplică teoria impreviziunii într-o manieră extrem de corectă, dar, din păcate, puțin întâlnită în practica instanțelor de judecată.

Iată câteva pasaje esențiale din hotărârea pronunțată de către Tribunalul Ilfov:

HOTĂRÂRE Darea în plată: Tribunalul București și Curtea de Apel București se pronunță în favoarea împrumutatului.
HOTĂRÂRE Darea în plată: Tribunalul București și Curtea de Apel București se pronunță în favoarea împrumutatului. Constată creșterea spectaculoasă a cursului de schimb LEU-CHF și apreciază că se impune darea în plată dacă gradul de îndatorare depășește 70%.
Dosarul #RaiffeisenLeaks. Curtea de Apel Bucuresti demonstreaza culpa Raiffeisen.
Curtea consideră că Ordinul nr. 837/20.10.2017 a fost motivat corespunzător .Curtea apreciază că Ordinul nr. 837/20.10.2017 emis de ANPC a fost motivat în detaliu și conține toate elementele de fapt și de drept care au determinat luarea măsurii de încetare a practicilor incorecte împotriva reclamantei, detaliind rezultatul controlului, punctul de vedere al reclamantei și motivele pentru care măsura încetării este proporțională și adecvată pentru atingerea scopului urmărit de lege.
Când nu devine creditul o decizie riscantă
Vrem să recunoaștem sau nu, cu toții avem nevoie de stabilitate, mai devreme sau mai târziu. Pentru mulți dintre noi, această nevoie de stabilitate presupune cumpărarea unei locuințe destinate familiei. Este drept, cel mai adesea, nu ne permitem să facem această achiziție strict din veniturile câștigate la locul de muncă. De aceea, singura variantă rămâne creditul. Psihologic vorbind, un credit nu ne asigură stabilitate ori o stare de confort, ba dimpotrivă, accentuează ideea de instabilitate...
Drepturi și sfaturi utile: nu lăsa ca un zbor anulat sau pierderea bagajului să îți afecteze vacanța
Suntem în acea perioadă din an în care gândurile noastre zboară într-o singură direcție: vacanța. Sigur îți amintești cum anul trecut, imediat după încheierea concediului, priveai cu nostalgie la clipele petrecute în vacanță alături de cei dragi și că erai tare nerăbdător ca timpul să nu mai aibă răbdare, în așteptarea următorului moment de relaxare. Ai selectat destinația, ți-ai rezervat biletele de avion și te aștepți ca totul să decurgă perfect în vacanța ta.
Date oficiale: după 1 an și jumătate de aplicare, doar 45 de români au apelat la legea insolvenței persoanelor fizice, exclusiv din cauza creditelor bancare
Legea nr. 151/2015 privind insolvența persoanelor fizice a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 și, până în prezent, este mult mai puțin familiară consumatorilor decât faimoasa Lege a dării în plată. La solicitarea Credere, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) arată că doar 45 de persoane au apelat la Legea insolvenței persoanelor fizice până la data de 14 iunie 2019, după cum urmează:
HOTĂRÂRE Darea în plată: Tribunalul Harghita constată stinsă datoria împrumutatului. Dublarea cursului de schimb leu-chf și criza economică, evenimente excepționale care au condus la aplicarea impreviziunii
Prin Decizia civilă nr. 370/2019, în dosarul nr. 3573/258/2016, Tribunalul Harghita menține hotărârea pronunțată de Judecătoria Miercurea Ciuc prin care s-a constatat stingerea datoriei împrumutatului, în temeiul Legii 77/2016 privind darea în plată. Debitorul a încheiat cu OTP Bank, în iunie 2007, un contract de credit de nevoi personale în cuantum de 32200 CHF. Împrumutul a fost garantat cu ipotecă asupra unui apartament cu 2 camere situat în Mun. Miercurea-Ciuc.
Subscribe to Blog

Folosim cookies pentru o buna functionare a website-ului nostru.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru monitorizare site.