activitate-03-credere

Credere a depus astăzi, 23 ianuarie 2019, două adrese la ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, ambele vizând reorganizarea instituției.

(i) Am înaintat președintelui ANPC, dl. Marius Pîrvu, cele 60 de scrisori redactate de mână de către participanții la manifestația din data de 19 ianuarie 2019. Reamintim că obiectivul manifestației a fost acela de a îi susține pe domnul Dumitru Manțu (comisar CJPC Constanța), domnul Paul Anghel (director general ANPC) și doamna Mihaela Lazea (șef servicii financiare ANPC), în contextul presiunilor exercitate ca urmare a emiterii celor 2 procese-verbale istorice împotriva Bancpost și OTP Bank.

Din informatiile noastre, pe care le-am prezentat si in acest comunicat – COMUNICAT DE PRESĂ: Reorganizarea ANPC – Pretext pentru excluderea comisarilor drepți din autoritate – cei 3 angajati din ANPC risca sa fie schimbati din functii.

I-am transmis domnului președinte Marius Pîrvu următoarele:

  • Vrem să credem că informațiile din presă sunt total eronate. Vrem să credem că aceste 3 persoane nu vor fi îndepărtate / marginalizate / retrogradate ori mutate pe alte departamente.
  • Cu toții ne dorim un ANPC puternic, eficient și capabil să recâștige încrederea consumatorilor.
  • Avem speranța că veți acționa întocmai cum ați promis la momentul învestirii dumneavoastră în funcție: „vă asigur, cu deplină responsabilitate, că dumneavoastră, consumatorii, sunteți prioritatea noastră”.]

Redăm în continuare câteva pasaje din scrisorile transmise președintelui ANPC de către împrumutați:

Raluca T.: „ANPC ar trebui să fie așa cum este cel mai bun om al lui: așa cum este Manțu, așa cum este Anghel, așa cum este Lazea. De-a lungul timpului ANPC a dezamăgit consumatorii prin neseriozitate și rea-voință.”

Iulia A.: „Omul sfințește locul. Fiți om! Lucrați pentru consumatori. Lucrați în așa fel încât să fie dreptate și corectitudine.”

Prezenta adresă are un număr de 60 de pagini.

(ii) Am depus cerere de audiență la domnul președinte Marius Pîrvu, discuțiile urmând să vizeze reorganizarea ANPC. Pana la publicarea acestui text, nu am primit un raspuns din partea reprezentanților instituției.