membru-finance-watch

Începând cu noiembrie 2019, Credere are plăcerea de a vă anunța că a fost acceptat ca membru asociat al Finance Watch. Finance Watch este un ONG fondat de către membrii Parlamentului European în anul 2011, ca reacție la ultima criză financiară, fiind necesară existența unei organizații care să se opună lobby-ului exercitat de către industria financiară.

Cu sediul în Bruxelles, Finance Watch studiază cu atenție industria financiară, redactează și susține propuneri de îmbunătățire a legislației la nivel de Uniune Europeană și se implică în toate dezbaterile care vizează credite, asigurări și fonduri de pensii. În lipsa contribuției Finance Watch la nivel de Uniune Europeană, directivele în materie de credite de consum și credite ipotecare (transpuse în România prin OUG 50/2010, respectiv OUG 52/2016) nu ar fi fost la fel de prietenoase și favorabile consumatorilor de servicii financiar-bancare.

Credere devine, astfel, membru al unei comunități de elită formate la nivel european din peste 80 de organizații și experți în finanțe și drept. Beneficiul direct este acela că putem avea acces la cele mai bune practici din Europa atunci când vine vorba despre reglementarea în materie de creditare și, totodată, suntem în mod constant informați despre noile directive europene, așa cum sunt acțiunile colective ale consumatorilor împotriva operatorilor economici, precum și directiva care vizează creditele neperformante ale băncilor. Motto-ul Finance Watch – „Making Finance Serve Society” se subscrie obiectivului Credere, acela de a construi încredere și de a oferi consumatorilor un cadru legal protectiv.