Facem precizarea că, la data publicării prezentei, Ziarul Financiar nu a expus cititorilor săi și punctul de vedere exprimat de Credere în dreptul la replică transmis către redacția publicației. 

Redăm, în continuare, dreptul la replică transmis către redacția zf.ro la data de 31.08.2021:

Cu privire la articolul publicat pe zf.ro în data de 27.08.2021, avându-l drept autor pe dl. Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR,

prin raportare la evocarea numelui asociației noastre în respectivul articol – Credere,

pentru informarea corectă a opiniei publice, vă rugăm respectuos să ne acordați posibilitatea formulării unui drept la replică, după cum urmează:

„Față de poziția domnului Adrian Vasilescu, trebuie spus faptul că asociația Credere nu a menționat niciodată public despre existența unei inițiative legislative în Parlament, acest aspect fiind prezentat opiniei publice chiar de către purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României, domnul Dan Suciu, în data de 20 august 2021. Prin urmare, pentru corecta informare a opiniei publice, considerăm necesar ca reprezentanții BNR să indice inițiativa legislativă la care fac referire. Este adevărat că, prin comunicatul de presă remis în data de 20 august 2021, Credere a denunțat eforturile BNR depuse la nivel guvernamental pentru preluarea atribuțiilor în domeniul protecției consumatorilor, fără a face însă referire la o inițiativă legislativă aflată pe rolul Parlamentului. Astfel, cum a transmis public, asociația se opune cu fermitate transferului de atribuții, în domeniul protecției consumatorilor de servicii financiare, de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor către Banca Națională a României, considerând acțiunile și conduita BNR drept incompatibile cu domeniul protecției consumatorilor.”