insolvency

Legea nr. 151/2015 privind insolvența persoanelor fizice a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 și, până în prezent, este mult mai puțin familiară consumatorilor decât faimoasa Lege a dării în plată.

La solicitarea Credere, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) arată că doar 45 de persoane au apelat la Legea insolvenței persoanelor fizice până la data de 14 iunie 2019, după cum urmează:

1. Procedura administrativă pe bază de plan de rambursare a datoriilor: 36 de cereri

2. Procedura simplificată de insolvență: 5 cereri

3. Procedura judiciară prin lichidare de active: 4 cereri

Până la momentul publicării prezentului articol niciuna dintre cereri nu a fost finalizată cu succes. Deși procedura instituită prin lege este greoaie și de durată, legea insolvenței persoanelor fizice poate reprezenta o soluție pentru consumatorii cu credite, sub condiția îndeplinirii condițiilor prevăzute în lege.

Te așteptăm să revii aici pentru că, în curând, vom publica și un GHID cu toate informațiile necesare pentru a apela la Legea insolvenței persoanelor fizice.

Adresa ANPC privind statistica legea insolventei persoanelor fizice (05 iunie 2019).pdf

Raspuns ANPC privhttps://credere.ro/wp-content/uploads/2019/06/Adresa-ANPC-privind-statistica-legea-insolventei-persoanelor-fizice-05-iunie-2019.pdfind statistica legea insolventei persoanelor fizice (14 iunie 2019).pdf