x
Ion Robu
SOCIAL
Contact Info
Email: ion.robu@credere.ro
Education
SOCIAL
MEDIA

A început cu un credit în franci elvețieni. Și cu schimbarea abruptă a relațiilor cu banca, prin manifestarea și (mai degrabă) percepția adevăratei naturi a acesteia, din partener de contract (așa cum credeam eu că este) într-o masinărie de stors bani de la oameni, pe orice căi posibile, de multe ori chiar dincolo de lege (așa cum este în realitate). 

Percepția s-a extins, de la o zi la alta, de la o bancă la celelalte bănci, la întreg sistemul bancar și la statul român care constituie un întreg mecanism uriaș având ca singur obiectiv banul obținut cu orice preț. De multe ori, în detrimentul cetățeanului pe care ar trebui să îl protejeze. 

Experiența această urâtă m-a făcut să înțeleg multe lucruri care, pe de o parte, sunt utile în plan personal; pe de altă parte, m-au făcut să înțeleg că starea aceasta de fapt trebuie să se schimbe cu orice preț, la nivel de sistem bancar și de societate. Oamenii trebuie să fie mai atenți, mai circumspecți, să aibă o imagine mai apropiată de adevărata față a sistemului bancar. Să fie mai protejați. Să nu se mai întâmple niciodată ceea ce s-a întâmplat în cazul creditelor CHF. 

Lucrurile se schimbă, în momentul de față. Greu și dureros, dar sigur, se încheie o epocă neagră din istoria bankingului în România. Epocă în care oamenii nu au fost protejați de statul român, în care nu au beneficiat de mecanisme de protecție a consumatorului, în care nu au avut noțiuni de educație financiară, în care au avut încredere oarbă într-un sistem bancar prezentat ca "unul demn de încredere". 

Lucrurile acestea nu trebuie să se mai întâmple vreodată-cred cu tărie acest lucru.  De asta mă aflu aici. 

Folosim cookies pentru o buna functionare a website-ului nostru.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru monitorizare site.