x

Doneaza

Donează

Se spune că niciun lucru măreț din lume nu a fost realizat fără pasiune. Chiar dacă punem multă energie în ceea ce facem, fără ajutorul tău nu putem atinge toate obiectivele. Noi încercăm să susținem din venituri proprii o parte dintre costurile de funcționare a asociației, însă pentru a putea derula acțiuni generale, de impact pentru toți consumatorii, avem nevoie de contribuția ta.

Donează prin transfer bancar

IBAN LEI: RO66BACX0000001649540001

IBAN EURO: RO12BACX0000001649540003

Cod BIC: BACXROBU

Cont deschis la Unicredit Bank S.A., sucursala Unirea.
Asociatia CREDERE pentru Informarea, Consilierea 
si Educarea Consumatorilor. CIF 39755994

Direcționează 2%

Prin depunerea declarației de venituri puteți sustine activitatea CREDERE! Sistemul „2%” vă permite să direcționați 2% din impozitul pe venit către Asociația Credere. Detalii aici.

Venituri din salarii: Descarca Formular D230-Salarii

Venituri din pensii: Descarca Formular D230-Pensii

Venituri din alte surse: Detalii  Declaratie unica

Donează prin Paypal
DONEAZA ACUM

Direcționează 2% - Ghid util

 

"2%" este un sistem prin care cetățenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu impozitele lor.

Sunteți angajat, pensionar sau aveți venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, profesii liberale, proprietate intelectuală etc) și vreți să direcționați către CREDERE 2% din impozitul dumneavoastră?  Iata aici detalii despre formularele pe care le puteti depune.

Completați datele pe declarație în funcție de sursa dvs. de venit astfel:

a.  dacă aveți venituri din salarii completați Declarația 230 - Salarii

Trimiteți formularul la Administrația Financiară de care aparțineți până la 15 martie 2019. Formularul se poate depune direct la registratura organului fiscal, prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii.

b. dacă aveți venituri din pensii (doar in cazul unei pensii mai mari de 2000 de lei) completați Declarația 230 - Pensii

  • Nu vă faceți probleme dacă în momentul completării nu cunoașteți suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteți lăsa casuța/rubrica necompletată.
  • Pensiile mai mici de 2.000 lei, inclusiv, sunt neimpozabile. Ca atare pensionarii cu pensii mai mici de 2.000 lei nu pot redirecționa 2% din impozit deoarece nu plătesc impozit pe venit.
  • Formularul se depune și de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii.

 

c. dacă aveți venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, profesii liberale, proprietate intelectuală etc) redirecționarea a 2% din impozitul pe venit se face prin Declarația Unică privind impozitul pe venit care se depune până la data de 15 martie inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor.

Precizări

  • Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată și nu va costa nimic. În cazul în care nu redirecționați acești 2%, banii rămân statului.

  • Adresele Administrațiilor financiare se pot verifica pe site-ul ANAF aici

Atenție la

  • Numele organizatiei: Asociatia CREDERE pentru Informarea, Consilierea si Educarea Consumatorilor
  • Codul de identificare fiscala (codul fiscal) 39755994 
  • Contul organizatiei RO66BACX0000001649540001 UNICREDIT Bank

Folosim cookies pentru o buna functionare a website-ului nostru.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru monitorizare site.