x

Dorin Tănase, președinte Asociația CREDERE: Este absolut necesar ca instanțele din țară să suspende judecata.

Procesele care vizează înghețarea cursului francilor elvețieni la data la care s-a luat împrumutul vor fi suspendate. Motivul este faptul că judecătorii Curții de Apel Cluj au cerut lămuriri de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Aşadar, abia după decizia Curţii europene, datornicii vor putea să reia procesele. 

Judecătorii Curții de Apel Cluj au sesizat luna trecută Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Ei așteaptă răspuns la trei întrebări, prin care să clarifice deciziile în astfel de spețe, în sensul în care aprobă sau nu înghețarea cursului francilor elvețieni la data încheierii contractelor. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a acceptat sesizarea și a deschis cauza C-81/19. În baza acesteia, judecătorii de la Instanţa supremă au decis suspendarea proceselor.

Dorin Tănase, președinte Asociația CREDERE: Decizia Înaltei Curți este binevenită, mai ales pentru consumatori, având în vedere practica din țara noastră, care în momentul de față este defaborabilă consumatorilor debitori. (...) În general, Curtea de Justiție a UE a avut o poziție pro-consumator.  Este absolut necesar ca instanțele din țară să suspende judecata. Îndemnăm consumatorii să discute cu avocații dânșilor și să solicite instanței suspendarea propriului dosar.

Sursa: Stire Digi: Procesele care vizează înghețarea cursului francilor elvețieni vor fi suspendate

Folosim cookies pentru o buna functionare a website-ului nostru.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru monitorizare site.