x
Decizia Curţii Constituţionale îi lasă pe debitori pradă interpretărilor neunitare ale instanţelor de judecată

odificările esenţiale aduse Legii dării în plată au fost declarate, ieri, neconstituţionale. Decizia Curţii Constituţionale este definitivă şi general obligatorie. Judecătorul a fost obligat să constate incidenţa impreviziunii şi, în consecinţă, să reechilibreze contractul dacă nivelul cursului de schimb a crescut cu cel puţin 20% faţă de momentul acordării împrumutului.

BURSA.RO: Asociaţiile de consumatori îşi vor desemna reprezentantul în CSALB
Asociaţiile de consumatori se vor întâlni în data de 24 septembrie, la ora 12:00, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru desemnarea reprezentantului asociaţiilor în Colegiul de Coordonare al CSALB, anunţă reprezentanţii Asociaţiei CREDERE.
Financial Intelligence: Asociația Parakletos l-a propus pe Dorin Tănase, președintele CREDERE, ca membru în cadrul Colegiului de Coordonare CSALB
Asociația Parakletos l-a propus pe Dorin Tănase, președintele Asociației CREDERE, ca membru în cadrul Colegiului de Coordonare al Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB), potrivit unor scrisori transmise către CSALB și ANPC.
Financial Intelligence: Dosarul #RaiffeisenLeaks – Curtea de Apel Bucuresti demonstrează culpa Raiffeisen
Raiffeisen Bank a fost obligată în această vară să execute ordinul ANPC privind aducerea la parametrii inițiali a contractelor în franci elvetieni, lei și euro încheiate în 2006-2008. Se pare că Raiffeisen Bank a făcut recurs. 
Credere reiterează necesitatea unei dezbateri publice asupra proiectului Prima Casa
CREDERE a înaintat către Ministerul Finanțelor Publice un set de amendamente care vizează Proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea programului „Prima Casă” și reiterează necesitatea unei dezbateri publice asupra proiectului, potrivit unui comunicat de presă.
ASOCIAŢIA "CREDERE": "ANPC are la vârf un nucleu de oameni capabili să rezolve problemele debitorilor"
Detaşarea comisarului Sorin Manţu la Bucureşti este o veste mai mult decât îmbucurătoare pentru consumatorii financiar-bancari, subliniază reprezentanţii CREDERE. Afirmaţia vine în contextul în care noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, ne-a spus, zilele trecutue, în cadrul unui interviu, că mâine domnul Sorin Manţu va fi detaşat pe lângă ANPC, în vederea elaborării unei strategii în domeniul bancar ce va fi pusă cât de curând în aplicare.
Credere: Odată cu numirea domnului Horia Constantinescu la conducerea ANPC, așteptările consumatorilor au crescut exponențial
Asociația Credere ne-a transmis: Odată cu numirea domnului Horia Constantinescu la conducerea ANPC, așteptările consumatorilor au crescut exponențial, ne-a declarat Dorin Tănase, președintele Asociație de consumatori de produse financiar-bancare Credere. Domnia sa consideră că ANPC are nevoie de personal suplimentar și bine calificat, de logistică, dar și de o legislație clară care să sancționeze de o manieră rezonabilă și corectă un operator economic care încalcă legea.
Credere: Decizia CJUE ar putea avea un impact pozitiv și asupra dosarelor din România care vizează înghețarea cursului de schimb
Autorităţile poloneze iau în considerare modalități de a ajuta băncile dacă Curtea Europeană de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) se va pronunța împotriva lor, într-un caz referitor la clauze potențial abuzive în contractele de credit ipotecar în valută, potrivit Bloomberg.
Credere: Se impune modificarea legislației pentru ca recuperarea sumelor achitate în plus către bănci să se facă mai lesne
Consumatorii consideră că reprezentanții ANPC și-au făcut datoria și salută decizia instanței de judecată după 4 ani de eforturi, a transmis Asociația Credere, după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat că, prin hotărârea judecătorească definitivă a Curții de Apel București din data de 18.12.2018, a cărei motivare a fost transmisă pe data de 24.05.2019....
CREDERE- Proiectul legislativ depus în Parlament este un alt pas în sprijinul consumatorilor și dorim să participăm la dezbateri
Considerăm că propunerile legislative care au ca scop îmbunătățirea protecției consumatorului sunt necesare, în contextul în care ultimii ani ne-au demonstrat că lacunele legislative pot avea drept consecință abuzuri din partea băncilor și a instituțiilor financiar-nebancare (IFN), au declarat reprezentanții CREDERE.
Subscribe to Mass-media

Folosim cookies pentru o buna functionare a website-ului nostru.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru monitorizare site.