x
CREDERE- Proiectul legislativ depus în Parlament este un alt pas în sprijinul consumatorilor și dorim să participăm la dezbateri
Considerăm că propunerile legislative care au ca scop îmbunătățirea protecției consumatorului sunt necesare, în contextul în care ultimii ani ne-au demonstrat că lacunele legislative pot avea drept consecință abuzuri din partea băncilor și a instituțiilor financiar-nebancare (IFN), au declarat reprezentanții CREDERE.
[Stirile Kanal D] Platim rate toata viata pentru o casa. Ce ne sfatuiesc psihologii
Suntem proprietari de case, cu orice pret. Nu conteaza ca ne investim toata viata in rate si ne sacrificam concediile sau pasiunile noastre pentru aceasta achizitie. Acest sentiment de a poseda o locuinta la varsta maturitatii vine din educatia primita si dintr-o convingere profunda de securitate, spun psihologii.
Avocatnet.ro: Procesele prin care se cere înghețarea cursului de schimb la împrumuturile în franci elvețieni pot fi suspendate
Cei ce au credite în franci elvețieni și au în desfășurare un proces ce vizează înghețarea cursului de schimb la valoarea de la momentul acordării împrumutului se pot adresa avocaților ce-i reprezintă în proces pentru a cere suspendarea procesului. Acest lucru este posibil deoarece judecătorii Curții de Apel Cluj au cerut lămuriri, într-un astfel de proces, de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), reluarea proceselor având această temă făcându-se numai după ce CJUE dă o decizie în acest sens.
Dorin Tănase, președinte Asociația CREDERE: Este absolut necesar ca instanțele din țară să suspende judecata.

Procesele care vizează înghețarea cursului francilor elvețieni la data la care s-a luat împrumutul vor fi suspendate. Motivul este faptul că judecătorii Curții de Apel Cluj au cerut lămuriri de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Aşadar, abia după decizia Curţii europene, datornicii vor putea să reia procesele. 

Credere: Nu considerăm că IRCC va avea un impact important pentru debitorii cu credite în monede «exotice»
Asociatia Credere a trimis ziarului Bursa punctul de vedere privind IRCC si impactul modificarii modului de calcul a dobanzii pentru creditele nou acordate. Articolul publicat in Ziarul Bursa se regaseste aici. Noul indice vine cu un mare plus în ceea ce priveşte transparenţa modului de calcul, eliminându-se acea modalitate "obscură" de a determina verbal o valoare agreată apriori de către băncile implicate în procedură, consideră Asociaţia Credere.
Credere a acordat un interviu pentru Stirile Kanal D în legătură cu IRCC
Credere a acordat un interviu pentru Stirile Kanal D în legătură cu Noul Indice de Referință (IRCC) care va înlocui ROBOR și se va aplica pentru contractele de credit în lei cu dobândă variabilă.
CLUJUST.RO: Curtea de Apel Cluj a întrebat CJUE cum se calculează dobânda variabilă, aplicabilă după primul an cu dobândă fixă într-un contract de credit
Clujust.ro citeaza Credere in urma publicarii articolului din 11 aprilie referitor la informatia potrivit careia Curtea de Apel Cluj a sesizat CJUE pentru a clarifica situația clauzelor abuzive care privesc rata dobânzii din contractul de credit. Cauza Oros C-269/19.
CLUJUST.RO: Curtea de Apel Cluj a sesizat CJUE într-un proces privind înghețarea cursului CHF-RON

Clujust.ro citeaza Credere in urma publicarii articolului din 26 martie referitor la informatia potrivit careia Curtea de Apel Cluj a sesizat CJUE într-un proces privind înghețarea cursului CHF-RON pe motiv că decizia în cauza Andriciuc a fost interpretată diferit în jurisprudența națională.

Credere la EuropaFM: „Dacă ne uităm pe datele istorice, ratele împrumutaților ar trebui să scadă.”
Președintele Credere, Dorin Tănase, a avut o intervenție la Europa FM prin care a explicat impactul introducerii noului indice de referință asupra ratelor plătite de către împrumutați. Datele istorice pe ultimii 10 ani arată că noul indice de referință a fost cu 0.5-3% mai scăzut decât valoarea indicelui de referință ROBOR, fapt care ar trebui să conducă la o scădere a ratei lunare pentru împrumutații care au contract în derulare.
Asociația Credere reclamă First Bank la ANPC pentru creditele administrate în numele Eurobank
Dorin Tănase, președintele Asociației Credere, susține: „Este lesne de observat faptul că situația împrumutaților administrați de către First Bank România S.A. nu s-a îmbunătățit (aproape) deloc în ultimele 6 luni de zile. Este absolut inadmisibil ca împrumutatul să nu cunoască cuantumul ratei lunare, este absolut inadmisibil ca împrumutatul să nu primească un răspuns ori anumite documente într-un termen rezonabil...
Subscribe to Mass-media