x
BURSA.RO: CHF se întrece pe sine şi doar două bănci se uită la clienţi
Cinci ani de luptă cu ratele bancare, cu instituţiile de credit, cu legislativul şi cursul valutar s-au împlinit ieri, după ce, în 15 ianuarie 2015, francul elveţian (CHF) a explodat neaşteptat, în contextul în care Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a ridicat pragul de 1,2 CHF/Euro, impus în 2011. Reprezentanţii Asociaţiei CREDERE au trans­mis ziarului BURSA: "Au trecut nu mai puţin de 5 ani de la momentul exploziei cursului de schimb LEU-CHF, iar situaţia rămâne în continuare una dramatică pentru împrumutaţii în franci elveţieni.
Curtea de Apel Brașov sesizează Înalta Curte de Casație și Justiție pe problema comisioanelor bancare
Curtea de Apel Brașov sesizează Înalta Curte de Casație și Justiție cu un RIL (recurs în interesul legii) pe problema comisioanelor de acordare, gestiune, monitorizare, administrare, urmarire riscuri etc., potrivit unei informări Credere.   Cu alte cuvinte, Curtea de Apel Brașov solicită Înaltei Curți să indice tuturor instanțelor din țară cum trebuie soluționate dosarele care vizează caracterul abuziv al comisioanelor din contractele de credit încheiate anterior anului 2010
Aşteptăm ca România să transpună cu celeritate directiva europeană în domeniul protecției consumatorului
Nouă Directivă europeană  în domeniul protecției consumatorului va aduce, printre altele, ceva ce, la nivel național, nu s-a reușit, este vorba de amenzi care să determine companiile să nu mai înșele consumatorii, ne-au declarat oficialii Credere, după ce ieri au intrat în vigoare noile norme UE privind protecția consumatorilor, ca parte a „Noilor avantaje pentru consumatori”.
Decizia Curţii Constituţionale îi lasă pe debitori pradă interpretărilor neunitare ale instanţelor de judecată

odificările esenţiale aduse Legii dării în plată au fost declarate, ieri, neconstituţionale. Decizia Curţii Constituţionale este definitivă şi general obligatorie. Judecătorul a fost obligat să constate incidenţa impreviziunii şi, în consecinţă, să reechilibreze contractul dacă nivelul cursului de schimb a crescut cu cel puţin 20% faţă de momentul acordării împrumutului.

BURSA.RO: Asociaţiile de consumatori îşi vor desemna reprezentantul în CSALB
Asociaţiile de consumatori se vor întâlni în data de 24 septembrie, la ora 12:00, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru desemnarea reprezentantului asociaţiilor în Colegiul de Coordonare al CSALB, anunţă reprezentanţii Asociaţiei CREDERE.
Financial Intelligence: Asociația Parakletos l-a propus pe Dorin Tănase, președintele CREDERE, ca membru în cadrul Colegiului de Coordonare CSALB
Asociația Parakletos l-a propus pe Dorin Tănase, președintele Asociației CREDERE, ca membru în cadrul Colegiului de Coordonare al Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB), potrivit unor scrisori transmise către CSALB și ANPC.
Financial Intelligence: Dosarul #RaiffeisenLeaks – Curtea de Apel Bucuresti demonstrează culpa Raiffeisen
Raiffeisen Bank a fost obligată în această vară să execute ordinul ANPC privind aducerea la parametrii inițiali a contractelor în franci elvetieni, lei și euro încheiate în 2006-2008. Se pare că Raiffeisen Bank a făcut recurs. 
Credere reiterează necesitatea unei dezbateri publice asupra proiectului Prima Casa
CREDERE a înaintat către Ministerul Finanțelor Publice un set de amendamente care vizează Proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea programului „Prima Casă” și reiterează necesitatea unei dezbateri publice asupra proiectului, potrivit unui comunicat de presă.
ASOCIAŢIA "CREDERE": "ANPC are la vârf un nucleu de oameni capabili să rezolve problemele debitorilor"
Detaşarea comisarului Sorin Manţu la Bucureşti este o veste mai mult decât îmbucurătoare pentru consumatorii financiar-bancari, subliniază reprezentanţii CREDERE. Afirmaţia vine în contextul în care noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, ne-a spus, zilele trecutue, în cadrul unui interviu, că mâine domnul Sorin Manţu va fi detaşat pe lângă ANPC, în vederea elaborării unei strategii în domeniul bancar ce va fi pusă cât de curând în aplicare.
Credere: Odată cu numirea domnului Horia Constantinescu la conducerea ANPC, așteptările consumatorilor au crescut exponențial
Asociația Credere ne-a transmis: Odată cu numirea domnului Horia Constantinescu la conducerea ANPC, așteptările consumatorilor au crescut exponențial, ne-a declarat Dorin Tănase, președintele Asociație de consumatori de produse financiar-bancare Credere. Domnia sa consideră că ANPC are nevoie de personal suplimentar și bine calificat, de logistică, dar și de o legislație clară care să sancționeze de o manieră rezonabilă și corectă un operator economic care încalcă legea.
Subscribe to Mass-media

Folosim cookies pentru o buna functionare a website-ului nostru.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru monitorizare site.