x

[Stirile Kanal D] Platim rate toata viata pentru o casa. Ce ne sfatuiesc psihologii

Suntem proprietari de case, cu orice pret. Nu conteaza ca ne investim toata viata in rate si ne sacrificam concediile sau pasiunile noastre pentru aceasta achizitie. Acest sentiment de a poseda o locuinta la varsta maturitatii vine din educatia primita si dintr-o convingere profunda de securitate, spun psihologii.

Marius Tanase are 30 de ani si a accesat un credit Prima Casa in valoare de 60.000 de euro in 2016. De atunci si pana la varsta 57 de ani, va plati ratele pentru un acoperis deasupra capului. Adica pana in 2.046.

Ratele s-au tot schimbat, mai ales in ultima perioada, si spune el, este o grija permanenta ca, din salariu, sa puna mereu deoparte banii pe care ii da bancii lunar pentru apartamentul cu 2 camere din zona Titan.

In aceeasi situatie este si Ion Robu. A accesat acum 12 ani un credit in franci elvetieni. Din 2007 si pana acum, rata i s-a triplat. Viata i s-a dat atat de mult peste cap, incat daca ar fi sa o ia de la inceput, spune el, s-ar muta cu chirie.

ION ROBU, proprietar, vicepresedinte Credere: Am avut rata initiala in jur de 1.100 de lei, acum e in jur de 2.900 de lei. Am cunoscuti care se plang ca a crescut rata, mai e si problema Roborului! 

Psihologii atrag atentia ca tendinta romanilor de a se simti stapani peste un spatiu este arhaica si asemanatoare celei din romanul "Ion", scris de Liviu Rebreanu.

Citeste continuarea articolului aici.

Folosim cookies pentru o buna functionare a website-ului nostru.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru monitorizare site.